VIDEO INTERVIU Fascinanta aventura a unei romance în Coreea de Sud/Cum e viața în „orașul care nu doarme niciodată”

0
1468

Pe repede înainte. Așa se desfășoară viața la Seul, orașul care nu doame niciodată. Este un loc „înnebunitor”, cu trafic intens, oameni care muncesc foarte mult și magazine care sunt deschise permanent. Pe străzi izolate, ascunse de zbuciumul orașului, se regăsesc puținele restaurante unde se consumă carne de câine. Vin aici persoanele în vârstă, dornice să păstreze o tradiție veche. În urmă cu aproape cinci ani, ajungea la Seul, cu o bursa de studii, tănăra Silvia Pencu. A lucrat la doua televiziuni din Seul și a făcut mult voluntariat. Ea a povestit, într-un interviu pentru HotNews, cât de fascinantă este această lume și cum regăsește România, de fiecare data când se întoarce acasă.


În Coreea, sunt indicatoare care te avertizează să nu folosești telefonul mobil. România vine tare din urmă

Silvia Pencu se întoarce periodic în țară și crede că românii sunt de la an la an, tot mai schimbați. „Oamenii au devenit mai atenți la imaginea lor și sunt mult mai conectați la tot ce ține de social-media. În metrou, nu mai văd oameni care să vorbească între ei sau să citeacă mai mult, așa cum îi vedeam în anii trecuți. În Coreea, nu există persoană care să nu fie cu telefonul în mână, indiferent unde se află. Au apărut inclusiv semne pe stradă, să nu te uiți pe telefonul mobil atunci când traversezi.

Coreenii stau la coadă pentru a se urca într-un mijloc de transport. Când nu se respectă ordinea, ai ajuns în Europa

Silvia Pencu s-a referit la anumite diferențe pe care le resimte de fiecare data când se reîntoarce în Europa, pentru a ajunge acasă. „În Correa de Sud, nevoia ta, ca individ trece pe plan secund, mai ales atunci când esti într-un spațiu public. Nu poți vorbi tare în metrou, pentru că ți se pune eticheta de „nepoliticos”, iar oamenii te judecă. Acolo se stă la rând, în șir indian pentru a urca în orice mijloc de transport. Când ajung în Turcia sau Italia, de exemplu, lucrurile se schimbă complet: nimeni nu mai stă la rând și nu mai este nicio ordine, toată lumea vrea să meargă repede și fiecare se urcă cum apucă. Nu doar românii vorbesc tare și nu stau la rând, sunt mulți străini care fac asta. Uneori, îi recunosc pe români după felul în care gesticulează sau cum sunt îmbrăcați. Nu spun asta într-un sens derogaroriu, doar recunosc anumite tipologii pe care le-am mai văzut acasă, când sunt în România”.

mai mult la :   hotnews.ro

Lasă un răspuns