AcasăCoreeaCoreea de Nord lansează rachete de croazieră după ce SUA şi Seulul...

Coreea de Nord lansează rachete de croazieră după ce SUA şi Seulul au anunţat exerciţii comune

-

Coreea de Nord lansează rachete de croazieră, în timp ce SUA şi Seulul se pregătesc de exerciţii comune. Coreea de Sud a afirmat că investighează acest fapt după ce a detectat două rachete lansate de pe coasta de vest a Nordului în mare.

Coreea de Nord a lansat două rachete de croazieră în mare, potrivit oficialilor sud-coreeni, în primul test de armament efectuat de Phenian de la începutul lunii trecute.

„La primele ore ale dimineţii, am detectat că Coreea de Nord a tras două rachete de croazieră în Marea de Vest din Onchon, provincia Pyongan de Sud”, a declarat miercuri un oficial militar anonim pentru agenţia de presă Yonhap.

Ultima testare de armament a avut loc la 10 iulie. Ultima dată a testat rachete de croazieră în ianuarie.

„Autorităţile militare americane şi sud-coreene analizează specificaţiile detaliate, cum ar fi distanţa de zbor”, a declarat un oficial al Ministerului Apărării pentru agenţia de presă AFP.

Lansările au avut loc la o zi după ce Coreea de Sud şi Statele Unite au început un exerciţiu militar comun preliminar de patru zile în vederea pregătirii pentru antrenamentul pe teren real, suspendat de mult timp, cunoscut sub numele de Ulchi Freedom Shield, care va avea loc între 22 august şi 1 septembrie. Exerciţiile înfurie Phenianul, care le vede ca pe o repetiţie pentru invazie.

/epochtimes-romania.com/news/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

🇰🇷 Masa oficială dedicată Zilei Naționale a Republicii Coreea cu domnul...

🇰🇷🤝🇷🇴 국경일 기념 게오르게 잠피르 팬플룻 연주자님과 문화계 인사들과의 오찬 Vineri, 15 octombrie, Ambasada Republicii Coreea în România a avut o masă de prânz cu...

Descoperă mai multe la Coreea ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura