Grănicerii ruşi au reţinut trei nave de pescuit provenind din Coreea de Nord cu 262 de membri la bord pentru braconaj în apele pe care Moscova le consideră zona sa economică exclusivă în Marea Japoniei, a informat vineri agenţia de presă Interfax, citată de Reuters, la zece zile după un incident similar în aceeaşi regiune.

‘Trei traulere şi câteva bărci cu motor (cu 262 de braconieri) din Coreea de Nord au fost reţinute în zona economică exclusivă a Rusiei’, a declarat la televiziunea publică rusă un responsabil al Serviciului Federal de Securitate (FSB) din regiunea Primorie (Extremul Orient rus).

‘În cadrul inspecţiei ambarcaţiunilor, marinarii nord-coreeni nu au opus rezistenţă. Cei reţinuţi au fost conduşi în portul Nahodka’, a precizat acelaşi responsabil FSB, care a adăugat că circa 30.000 de calmari au fost confiscaţi.

Este al doilea incident de acest gen din această lună. La 17 septembrie, poliţia de frontieră rusă a reţinut două pescadoare nord-coreene în apele teritoriale ruseşti din Marea Japoniei după ce una dintre nave – aşa cum au afirmat autorităţile – a atacat o patrulă rusă, conform Interfax.

mai mult la : deschide.md

Lasă un răspuns