Petrecere de Halloween se transformă în dramă naţională. 151 de persoane ucise la Seul, majoritatea tineri şi adolescenţi

0
211

Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a declarat duminică o perioadă de doliu naţional după ce o busculadă de Halloween a ucis aproximativ 151 de persoane într-o zonă populară pentru viaţa de noapte din Seul.

Yoon şi-a exprimat condoleanţele faţă de victime, majoritatea adolescenţi şi persoane de 20 de ani, şi urările sale de însănătoşire grabnică pentru numeroşii răniţi.

„Acest lucru este cu adevărat tragic”, a spus el într-o declaraţie. „O tragedie şi un dezastru care nu ar fi trebuit să se întâmple a avut loc în inima Seulului noaptea trecută”.

O mulţime uriaşă care sărbătorea în popularul cartier Itaewon a năvălit pe o alee în noaptea de sâmbătă spre duminică, au declarat oficiali ai serviciilor de urgenţă, adăugând că bilanţul morţilor ar putea creşte.

Choi Sung-beom, şeful Staţiei de pompieri Yongsan, a declarat că au fost confirmate 151 de decese, inclusiv 19 străini. El a declarat în cadrul unui briefing la faţa locului că 82 de persoane au fost rănite, dintre care 19 grav.

Acesta a fost primul eveniment de Halloween din Seul în ultimii trei ani, după ce ţara a ridicat restricţiile COVID-19 şi distanţare socială. Mulţi dintre participanţii la petrecere purtau măşti şi costume de Halloween.

 

epochtimes-romania.com/news/

Lasă un răspuns