Un grătărel coreean corect, în Centrul Vechi din București, la Jeonjuu Korean BBQ

Jeonjuu Korean BBQ este cel mai nou restaurant cu specific sud-coreean din București. Se scrie cu doi de u și l-am găsit în Centrul Vechi, pe strada Sfântul Dumitru nr.3, peste drum de Teatrul de Comedie. Bașca, e și club! Vorbesc despre asta la final.

[…]

La coreeni, grătarul e sfânt și prilej de sărbătoare

În universul culinar sud-coreean, grătărelul este un eveniment social în care prietenii și familia se reunesc în jurul unei mese, gătind și savurând mâncarea împreună. Ceea ce numesc ei grătar e, de fapt, o bucată de tablă încorporată în masa de restaurant (cu flacără pe gaz dedesubt) unde bucățile de bulgogi (carne marinată tăiată foarte, foarte subțire) sau galbi (coaste de porc sau vită), sunt pregătite la momentul servirii. Motivul pentru care grătarul coreean este atât de special este modul în care aromele cărneturilor se combină cu o varietate de garnituri și condimente, cum ar fi kimchi-ul, ssamjang-ul (pastă de soia cu usturoi și ardei), sau ssam (frunze de salată în care se înfășoară bucățele de carne).

Un grătărel coreean corect, în Centrul Vechi din București, la Jeonjuu Korean BBQ

 

 

Lasă un răspuns