Coreea de Nord ar încălca sancțiunile impuse de Organizația Națiunilor Unite (ONU) în 2017 prin intermediul unui restaurant deschis în orașul vietnamez Hanoi potrivit stirileprotv.ro

Acesta ar fi, de fapt, o „fațadă” pentru o companie care vinde softuri performante de recunoaștere facială.

„Înțelegem că programatorii care lucrează în străinătate produc pentru regim sute de mii de dolari americani anual, așa că au capacitatea de a strânge fonduri peste granițe”, a declarat analistul Jason Arterburn, specializat pe situația din Coreea de Nord și China, de la Centrul pentru Studii Avansate pentru Apărare.

Experții mai avertizează că cei care dezvoltă aceste softuri și care își vând produsele online ar putea ajuta hackerii de la Phenian.

Conform sancțiunilor impuse de ONU, Coreea de Nord are interdicția de a vinde arme în străinătate, însă nu este clar dacă aceste programe performante sunt folosite în scopuri militare, scrie CNN.

Programele de recunoașere facială ar putea oferi o portiță prin care Phenianul să obțină bani în străinătate, în ciuda sancțiunilor.

„Serviciile ce țin de tehnologia informației nu sunt incluse în sancțiunile ONU. Este o metodă prin care Coreea de Nord să facă rost de bani”, a explicat analistul Cameron Trainer.

mai mult la :  www.stiripesurse.ro

Lasă un răspuns