Nici un semn de viață din Coreea de Nord

Sute de nord-coreeni au fost recent deportați din China. Printre aceștia, Kim Cheol Ok. Sora ei se teme că nu o va mai vedea niciodată.

Preț de o clipă, ochii lui Kim Kyu Li se luminează. Cookie, cățelul familiei, pe care îl crește în apartamentul din Londra, țopăie în jurul ei. Pentru scurt timp, cât îi mângâie animalului blana pufoasă, grijile rămân undeva departe.

Ultimele luni au fost dureroase pentru femeia de 46 de ani, originară din Coreea de Nord. Din 9 octombrie 2023 nu a mai primit niciun semn de viață de la sora ei mai mică, Kim Cheol Ok. Adică din ziua în care aceasta a fost deportată din China în Coreea de Nord. ”Sunt sigură că este bătută”. Când spune asta, Kim Kyu Li o face în deplină cunoștință de cauză: alți membri ai familiei au suferit deja această soartă. Deținuții nu sunt doar maltratați, dar primesc și foarte puțină hrană. ”Mănâncă șoareci și gândaci și se îmbolnăvesc de la ei”, povestește femeia, într-o discuție cu reporterii DW. Kim Kyu Li se teme foarte mult că sora ei nu va supraviețui acestor încercări.

 

https://www.dw.com/ro/nici-un-semn-de-via%C8%9B%C4%83-din-coreea-de-nord/a-67777499

Lasă un răspuns