Ioana Ardelean, „visiting professor” la Inje University din oraşul Gyungnam, Coreea de Sud, este o româncă ce s-a nimerit să se afle în această ţară chiar în timpul epidemiei cu Covid-19.

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, Ioana Ardelean povesteşte care au fost măsurile luate de autorităţile sud-coreene pentru a împiedica extinderea coronavirusului.

Redăm postarea profesoarei:

în Coreea de Sud:

1. dezinfectant de mâini se găseşte la intrarea în fiecare clădire publică încă din ianuarie, iar gardianul/portarul îţi face observaţie în caz că nu îl foloseşti atât la intrare cât şi la ieşire.

În supermarketuri este dezinfectant la intrare, în mod obişnuit, în zona de unde iei coşul. (Săpun şi hârtie pt şters pe mâini în toate toaletele publice sau din clădiri publice)

2. majoritatea oamenilor purtau deja măşti (în ianuarie) şi îi sfătuiau pe ceilalţi să facă asemenea. (nu mai vorbesc de semnalistică şi postere de informare/conştientizare omniprezente)

3. când au început să fie cazuri în ţară, toţi vânzătorii din magazine mici şi mari, malluri, supermarketuri etc. au fost obligaţi să poarte mască.

4. Korea a decis încă de la început să ofere date în mod clar şi transparent

5. Seoul – un oraş cu 10 mil. de locuitori şi 25,6 mil. în zona metropolitană (mai mult decât toată România) are se pare în jur de 108 cazuri.

mai mult la  epochtimes-romania.com

Lasă un răspuns