În spiritul temei ‘Vizitează Coreea’ am decis să vă fac un tur culinar al țării prin prezentarea specialitățiilor fiecărei regiuni! Cum s-ar putea să știți deja, Coreea are o varietate largă de bucate savuroase, bogate în nutrienți și care îți lasă gura apă, deci continuați să citiți pentru a afla ce sunt și unde le găsiți.

  1. Seul

Seul este capitala și centrul istoric al Coreei de Sud. A devenit una dintre cele mai populare destinații turistice datorită creșterii în popularitate a muzicii K-pop, serialelor, produselor de înfrumusețare și în niciun caz mai prejos, a mâncării.

Recomandarea nr. 1: Galbi (갈비) – Coaste la grătar

De obicei se referă la costițe de vită, marinate într-un mix de sos de soia, zahăr, usturoi, ceapă verde, ghimbir, piper negru și ulei de susan. Precum era de așteptat de la orice tip de BBQ coreean, carnea pregătită se aduce la masă și se gătește de catre client în sine. Se pot folosi și alte tipuri de carne rezultând costițe de porc ( 돼지갈비 ) sau de pui (닭갈비 ) la grătar.

 

2. Daejeon

A doua regiune pe care vă voi prezenta-o este Daejeon, cunoscută drept ‘Silicon Valley al Asiei’ prin investițiile aduse de guvern înstituțiilor de cercetare pentru știința și tehnologie. Actualmente, Daejeon găzduiește multe universități prestigioase ce se specializează în știință și dezvoltare, de exemplu KAIST.

Recomandarea nr. 3: Kalguksu (칼국수) – Tăieței tăiați cu cuțitul

Prin traducerea lirelalmente a denumirii, vedem că sunt tăieței din grâu, tăiați cu cuțitul. Sunt subțiri, plați, au textură gumoasă și se pot prepara cu vită, pui, fructe de mare, kimchi, pastă de soia, fasole roșie sau chiar frunze de perilla.

mai mult la   /httppdotme.wordpress.com/

Lasă un răspuns