1. Yakgwa este un desert coreean prăjit, care se prepară cu făină de grâu și ulei de susan. Fiind de regulă modelate sub formă de cerc sau sub formă de flori, prăjiturile sunt condimentate ocazional și, după prăjire, sunt înmuiate într-un sirop dulce, cu infuzie de miere. Numele yakgwa se traduce aproximativ ca „produs de cofetărie medicinal”, această denumire fiind probabil aleasă deoarece mierea era considerată înainte remediu medicinal, fiind foarte scumpă. De aceea, era consumată cu precădere de familiiile regale.
2. Jeonggwa este o categorie vastă de dulciuri coreene, care este de obicei preparată cu semințe, fructe feliate, tulpini de legume sau rădăcini. Feliile sunt de obicei înmuiate în zahăr sau sirop pe bază de miere și sunt apoi lăsate să se usuce până când își ating textura crocantă și ușor gumoasă. Cele mai cunoscute prăjituri coreene jeonggwa sunt făcute cu ginseng proaspăt, rădăcină de lotus, rădăcină de campanulă (clopoțel), ghimbir sau portocală, măr, morcov sau yuja (fruct cunoscut și sub denumirea „yuzu”).
3. Gwapyeon este un desert tradițional coreean făcut din fructe. Acest desert clasic a fost servit la curtea regală în timpul dinastiei Joseon. Desertul se prepară prin fierberea sucului de fructe cu miere, zahăr și amidon. Este similar unui alt tip de mâncare coreeană, Muk, care este, de asemenea, făcută cu diferite tipuri de amidon. Textura este apropiată de cea a jeleului sau a budincilor făcute cu ou, însă este un desert vegan fără grăsimi.
4. Yeotgangjeong este un tip de bomboană coreeană tradițională din sirop de orez, presărată cu diferite semințe sau bucățele de nuci și având forma unui biscuite.
Desertul este foarte crocant, gustul nucilor îmbinându-se perfect cu cel al siropului.
5. Hwagwaja este o prăjitură tradițională coreeană făcută manual, fiecare bucată fiind modelată pe rând. Hwagwaja a fost pregătită inițial numai pentru familia regală, însă în zilele noastre coreenii fac aceste prăjituri speciale și le oferă în zilele de sărbătoare, precum Ziua Recunoștinței, Anul Nou sau alte zile importante, cum ar fi ziua de naștere sau ziua părinților.
Hwagwaja are o varietate de ingrediente și umpluturi, inclusiv făină de orez dulce, pudră de orez, miere, fasole roșie, susan negru, cartof dulce, castane și agar agar pentru consistență. Fiecare formă poate reprezenta o floare, o frunză, fructe, cum ar fi curmale sau dovleci rotunzi, scoici, mai exact tot ce crede de cuviință bucătarul.
surse :

Lasă un răspuns