AcasăCoreeaCoreea de Sud are un nou președinte. Candidatul opoziției a câștigat alegerile...

Coreea de Sud are un nou președinte. Candidatul opoziției a câștigat alegerile la o diferență mai mică de un procent

-

Candidatul opoziției din Coreea de Sud, Yoon Suk-yeol, a câștigat alegerile prezidențiale din această țară. Candidatul partidului de guvernământ, Lee Jae-myung și-a recunoscut înfrângerea după o competiție foarte strânsă în care Yoon a obținut victoria la o diferență de mai puțin de un procent.

Conservatorul Yoon Suk-yeol, din partea Partidului Puterii Populare, a fost ales preşedinte al Coreei de Sud, la diferenţă mică faţă de candidatul din partea Partidul Democrat, aflat în prezent la putere, Lee Jae-myung, a anunţat, joi, agenţia de presă Yonhap.

Yoon a câştigat cu 48,59% din voturi, faţă de 47,79% pentru Lee, potrivit Yonhap, după numărarea a 98% dintre buletinele de vot.

Campania electorală neobişnuit de acerbă a fost marcată de scandaluri şi calomnii. Prezența la vot a fost de aproximativ 77% dintre cei 44 milioane de cetățeni cu drept de vot. Alegerile din Coreea de Sud se desfășoară într-un singur tur de scrutin, iar alegătorii sud-coreeni au avut de ales dintre zece candidați.

/www.digi24.ro/stiri/externe/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

🇰🇷 Masa oficială dedicată Zilei Naționale a Republicii Coreea cu domnul...

🇰🇷🤝🇷🇴 국경일 기념 게오르게 잠피르 팬플룻 연주자님과 문화계 인사들과의 오찬 Vineri, 15 octombrie, Ambasada Republicii Coreea în România a avut o masă de prânz cu...

Descoperă mai multe la Coreea ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura